Lundbergh Viking Distribution | Skandinavisk distributör inom sport- och fritidssektorn

Amerikanska Zap Skimboards introduceras i Skandinavien

Zap Skimboards är en av världens största och ledande skimboardtillverkare, och märket finns nu representerat i Skandinavien genom företaget Lundbergh Viking HB. Företaget marknadsför och distribuerar Zap Skimboards produkter på den skandinaviska marknaden. Lundbergh Viking HB har sitt säte i Åhus på den sydsvenska ostkusten. 

Skimboarding är en populär amerikansk brädsport som utövas vid strandkanten och en liten bit ut i havet. Sporten vänder sig till alla som är intresserade av fartfyllda utomhussporter såsom: skateboarding, snowboarding, wakeboarding/wakesurfing, kitesurfing, vågsurfing etc.

Skimboarding innebär att du springer med brädan, släpper den framför dig och hoppar på i farten. Väl uppe på brädan åker du ut mot mötande vågor för att sedan vända tillbaka och surfa på vågen. Det gäller att hitta en bra våg och vara noga med timing så att du kommer ut i rätt tid för att kunna vända tillbaka in mot stranden. Du måste vara så stabil som möjligt på brädan för att du snabbt ska kunna förbereda dig för övergången till havet.

En stor fördel med skimboarding är att det inte behövs stora vågor för att ”skimma”, det räcker med en tunn hinna av vatten vid ett vattenbryn. När det inte finns några vågor åker man istället parallellt med strandlinjen och gör olika manövrar.

Skimboardsporten håller nu snabbt på att växa sig stark i södra Europa och Lundbergh Viking HB är övertygade om att skimboarding snart kommer att vara lika populärt på våra breddgrader.

– Vi är glada över att vara bland de första att introducera sporten och kunna erbjuda skimboardåkare i Sverige, Danmark och Norge ett märke som är världsledande inom sitt område, säger Patrik Lundbergh på Lundbergh Viking HB.

Förutom en omfattande hemsida (www.zapskimboards.se) med tillhörande webshop har företaget också upprättat ett ”Zap Showroom” i kustorten Åhus i Skåne. Där visas stora delar av Zap Skimboards breda utbud av skimboards, tillbehör och merchandise.

– Via vår hemsida www.zapskimboards.se, FaceBook-grupp och andra forum på internet som är inriktade på surfing och övriga brädsporter når vi ut till brädsportsintresserade i hela Skandinavien. Vi arbetar också med att upprätta ett nät av återförsäljare som är inriktade mot vatten- och brädsporter, avslutar Mats Viking på Lundbergh Viking HB.

För ytterligare information, kontakta:
• Mats Viking, Lundbergh Viking HB, mobil: +46 (0)73-535 28 00, e-post: mats.viking@zapskimboards.se

www.zapskimboards.se
www.lundbergh-viking.com

Sorry, the comment form is closed at this time.

Vi importerar, marknadsför och distribuerar produkter och varumärken inom golf och brädsport